Nestorcafé: Konsten att få till kosten – så kan vi förebygga undernäring bland  äldre

Visste du att det är lättare att förebygga än att behandla undernäring?  

Oavsett om du arbetar som undersköterska, sjuksköterska, arbetsterapeut, enhetschef eller har någon annan yrkesroll i äldreomsorgen och hälso- och sjukvården, så kan du bidra till att minska risken för undernäring bland äldre. Och det går att med enkla medel öka energi- och näringsinnehåll i både huvudmåltider och mellanmål. Alla dygnets måltider har betydelse för näringsintaget! Men vad är viktigt att tänka på, och hur får vi till det på ett konkret sätt? Ja, det är just detta och närliggande frågor som Nestor-caféet kommer att handla om.

På caféet utgår vi från Livsmedelsverkets nya råd ”Bra måltider i äldreomsorgen” som lyfter fram betydelsen av aptit och matglädje, och betonar vikten av individuella behov och önskemål.

Vi har bjudit in ett antal personer som kommer att föreläsa, dela med sig av sina erfarenheter och ge goda exempel på området. Det blir också kortare diskussioner i smågrupper. Vi börjar eftermiddagen med en (gratis) lunchsmörgås och kaffe, och någonstans mitt i blir det fika.

Datum och tid
Tisdag 9 oktober 2018, kl. 13-16
Lunchsmörgås serveras från kl. 12.30

Plats
Citykonferensen/Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, centrala Stockholm
Hitta hit (länk till Citykonferensens webb) >

Anmälan
Anmäl dig senast den 2 oktober, längst ner på den här sidan.

Vem kan anmäla sig?
Medarbetare i äldreomsorg och hälso- och sjukvård i Nestors ägarorganisationer och tillhörande privata utförare (LOV-utförare och liknande), och Nestors seniorråd.

Ägarorganisationer
är kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Tyresö och Värmdö samt Stockholms läns landsting

Frågor?
Kontakta vår administratör: daniel.ram@nestorfou.se eller ring 08-777 99 16 (kontorstid)

Inbjudan