FoU-café om att leva med långvarig smärta

Välkommen till vårens andra FoU-café som handlar om att leva med långvarig smärta. Vi har bjudit in två kunniga personer på området.

Thomas Lundeberg, överläkare vid smärtrehabiliteringen på Danderyds sjukhus, föreläser på temat ”Smärta – mer än bara smärta”: Han tar upp olika typer av smärta, orsaker till dessa och hur smärta kan påverka den äldres liv, exempelvis sömn, minne och kosthållning.

Sara Cederbom, forskare och fysioterapeut med specialistkompetens inom äldres hälsa, föreläser på temat ”Ska det göra ont att bli gammal-vad gör vi?”,. Hon tar upp frågor kring vad personalen kan göra när en äldre person är rädd för att röra sig och har katastroftankar.

Deltagandet är gratis och vänder sig till medarbetare i Nestors ägarorganisationer och till privata utförare som har anknytning till dessa (LOV-utförare och liknande), se längst ner. Representanter i Nestors seniorråd är också välkomna.

Datum och tid: Torsdag den 17 maj kl. 13-16
Observera att lunchsmörgås och kaffe serveras från kl. 12.30

Plats: Citykonferensen/Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm, hitta hit (länk till Citykonferensens webbplats) >

Anmälan : Längst ner på den här sidan.
Anmälningar tas emot till och med onsdag den 16 maj.

Har du frågor eller får förhinder?
Meddela oss: adm@nestorfou.se, eller 08-777 99 16,
det går bra att lämna meddelande om ingen svarar.
(Om du får förhinder samma dag som FoU-caféet,
ring 076-1159917.)

Kostnad: Gratis deltagande och fika

Nestors ägarorganisationer: Kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Tyresö, Värmdö samt Stockholms läns landsting. Privata utförare som har anknytning till ägarorganisationerna är också välkomna!

Vid anmälan: Observera att varje deltagare som anmäls måste ha en unik e-postadress. Två personer eller fler kan därför inte anmälas med en och samma e-postadress. Frågor? Kontakta oss: 08-777 99 16, adm@nestorfou.se

Nestors alla kunskapsdagar och utbildningar våren 2018

LADDA NER (PDF)