Nestorcafé om åldrande och sexualitet

När kroppen åldras och livsvillkoren förändras
– vad händer med sexualiteten?

Hur påverkas sexualiteten när sjukdom, funktionsnedsättningar eller andra stora förändringar i vardagen drabbar äldre människor?

Välkommen du som arbetar i vården och äldreomsorgen i Nestors ägarorganisationer, till vårt Nestorcafé som denna gång tar upp frågor kring äldre och sexualitet. Du får ökad kunskap och medvetenhet om frågor som det sällan talas öppet om, men som är viktiga för många äldre. Här ges även möjlighet att diskutera och fundera kring situationer kopplade till sexualitet som kan uppstå i mötet med vård- och omsorgstagare, och hur du i din yrkesroll kan förhålla dig till detta.

Inbjudna talare:
– Gunilla Matheny, distriktssköterska, pedagog och terapeut, lyfter frågor kring äldres sexuella hälsa och hur sexualitet kan påverkas av åldrande och förändrad livssituation.

– Ellinor Isacsson, enhetschef på Tallgårdens äldreboende i Huddinge, berättar om deras hbtq-certifiering som ges av RFSL och som är ett systematiskt arbetssätt för likabehandling, bemötande och mänskliga rättigheter.

Datum & tid: Måndag den 11 mars 2019, kl. 13-16
Obs!
 Lunchsallad serveras från kl. 12.30

Plats:
Citykonferensen/Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm, hitta hit >

Anmälan: Senast en vecka före caféet, anmälan görs längre ner på den här sidan.

Kostnad: Gratis deltagande, lunchsallad och eftermiddagsfika ingår.

Om du har frågor
Kontakta Milja Ranung, projektledare på Nestor FoU-center, milja.ranung@nestorfou.se, 076-115 99 19

 

Ägarorganisationer: Kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Tyresö, Värmdö samt Stockholms läns landsting. Privata utförare som är anslutna till vård och äldreomsorg i ägarorganisationerna är också välkomna!

 

Inbjudan

LADDA NER

Inbjudan_-1.pdf