Nestorcafé: Vanliga sjukdomar hos äldre – symtom, behandling och bemötande

Tisdag 26 april, kl. 13-16
Citykonferensen/Ingenjörshuset, Stockholm

Äntligen ett fysiskt Nestorcafé!

Under denna eftermiddag får du lära mer om åldrandet och dess sjukdomar. Programmet innehåller föreläsning, gruppdiskussioner och praktiska tips. Föreläsningen ges av Anders Sundberg, medicinskt ansvarig läkare, specialist i geriatrik, Familjeläkarna.

Med åldern sker naturliga förändringar i kroppen och många drabbas av olika sjukdomar. Det är viktigt att du som arbetar nära äldre personer har baskunskaper om vad som händer i kroppen, vilka vanliga sjukdomar som finns, hur de behandlas och vad du kan göra för att underlätta för personen så mycket som möjligt.

Utöver behandling med läkemedel finns andra viktiga områden att arbeta med för att en äldre person ska må så bra som möjligt, trots sjukdom och ohälsa. Exempel kan vara nutrition, rörelse och träning, sociala aktiviteter och egenvård.

Vi bjuder på en lättare lunchsallad och eftermiddagsfika.

Caféet vänder sig till medarbetare och chef inom äldreomsorg och hälso- och sjukvård i våra ägarorganisationer Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Tyresö, Värmdö och Region Stockholm. Gäller även privata utförare knutna till dessa organisationer.

Datum och tid: Tisdag den 26 april, kl. 13-16
Lunchsalladen serveras från kl. 12.30, kom gärna redan då!

Plats: Citykonferensen/Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm hitta hit >

Kostnad: Gratis deltagande

Anmälan är stängd.

Anmälan, fylls i nedan.

Direkt efter att du har anmält dig får du ett bekräftelsemail. Om detta inte kommer, titta i din mail-skräpkorg, det kan hamna där. Sista utväg: kontakta oss på adm@nestorfou.se så kollar vi upp!