Hållbart utvecklingsarbete i vård och omsorg

Ett institutionellt perspektiv på projekt i en professionell och byråkratisk kontext

Nyckelord: 
Långsiktig hållbarhet, Organisatoriskt lärande
Författare: 
Emanuel Åhlfeldt
Utgivningsår: 
2017
Pris: 
0 kr

AVHANDLING: Det drivs många utvecklingsprojekt inom offentlig sektor, men det saknas kunskap om hur dessa projekt kan bidra till ett hållbart utvecklingsarbete. Syftet med avhandlingen är att förstå och förklara hur resultat och kunskap från utvecklings-projekt kan integreras i den ordinarie verksamheten i offentliga organisationer och bidra till långsiktiga effekter, som har ett värde för brukarna, organisationen och de anställda.

Avhandlingen består av två empiriska delar. Den ena är en kvantitativ enkätstudie som inkluderar 348 utvecklingsprojekt inom vård och omsorg. Den andra är en kvalitativ fallstudie av fyra utvecklingsprojekt.

– Avhandlingen laddas ner som pdf nedan.
– Om du vill beställa ett tryckt exemplar, kontakta Linköpings universitet för prisuppgift (enstaka exemplar kan ev. skickas ut eller hämtas gratis).

Sammanfattning: Det finns även en sammanfattning av avhandlingen (ingår inte i avhandlingen). Ladda ner sammanfattningen här (pdf) >

Filmklipp: Se filmklipp där Emanuel föreläser om hållbart utvecklingsarbete utifrån avhandlingen. Föreläsningen hölls hösten 2018 på SKL, följ länken till SKL:s webbplats här >

 

Generell information

FRÅGOR OM DIN BESTÄLLNING?

Kontakta oss:
adm@nestorfou.se
08-777 99 16