Chefsmorgon: ”Personer med beroendeproblematik – kan ålder påverka bedömningen av behov och tillgång till stöd från socialtjänsten?”

Onsdag 19 oktober, kl. 8.15-9.30
Digital träff (Teams)

Välkommen till Nestors Chefsmorgon!

Denna gång pratar vi om äldre med beroendeproblematik som behöver stöd både genom vuxenenheten och äldreomsorgen. Stödet från socialtjänsten kan se väldigt olika ut beroende på ålder. Bedömningar och insatser kan skilja sig mycket åt beroende på om personen får stöd genom vuxenenheten eller äldreomsorgen. Hur överensstämmer detta med socialtjänstens mål om jämlikhet och deltagande i samhällslivet? Vad skulle hända om vi jämförde alla socialtjänstens olika verksamhetsområden med varandra utifrån ett jämlikhetsperspektiv?

Riktar sig till dig som har någon form av chefs-, lednings- eller ansvarsfunktion inom Nestors ägarorganisationer.

Kostnad: Gratis deltagande

Datum och tid: Onsdag den 19 oktober, kl 08:15-09:30

Plats: Digitalt via Teams, länk till föreläsningen kommer skickas ut dagen före.

Anmäl dig nedan!

Har du frågor, kontakta Milja Ranung milja.ranung@nestorfou.se

Chefsmorgon vänder sig till dig som är chef/ledare inom vård och omsorg i Nestors ägarorganisationer. Vi vill med dessa morgnar bidra med inspiration kring aktuella ämnen som rör äldreområdet och presentera projekt som pågår hos oss, som kan vara till nytta i din verksamhet.

Nestor ägs av kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Tyresö, Värmdö samt Region Stockholm.