15 september 2016

Kreativt på Nestor, vad händer?

Projektledarna Helena Martinger och Eva Karlsson har hängt upp massor av papper på en vägg. Det ser ut som om något kreativt är på gång.

webbartikel-1500bred-img_0627

 

Projektledarna Helena Martinger och Eva Karlsson trängs i ett litet arbetsrum på Nestor FoU-center framför en vägg full med A4-papper.

Vad händer här? 

– Det här är en storyboard till en webbutbildning! En utbildning för nyanställda biståndshandläggare som ska fungera som ett stöd att komma in i arbetet och yrkesrollen. På ett ”högre” plan är utbildningen tänkt att stärka biståndshandläggningen så att den uppfyller krav på rättssäkerhet och professionalitet i enlighet med socialtjänstlagen. Vi bygger upp utbildningen med hjälp av biståndshandläggare inom äldreomsorgen i Huddinge, Haninge och Värmdö.

Vilka ska få tillgång till utbildningen?

– Den blir tillänglig för alla, men gratis för Nestors ägarkommuner, som ligger i södra Storstockholm, och kostnadsbelagd för övriga kommuner i Sverige.

När beräknas den vara klar?

– Hösten 2017.

_______________________________________________________________

Nestor FoU-center planerar att även göra en utbildning för erfarna biståndshandläggare, för ”påfyllnad” inom olika områden. Det kan exempelvis vara fördjupad kunskap om hur demenssjukdomar påverkar de äldres liv, eller om alkoholmissbruk bland äldre.

Frågor om webbutbildningen?
Kontakta Nestor FoU-center, adm@nestorfou.se

Få utskick när webbutbildningen är klar!
Fyll formuläret, klicka på denna länk till ett digitalt formulär >