Chefsmorgon: ”Förebygg fall – vad du behöver tänka på som chef”

Tisdag den 22 februari, kl. 8.30-9.30
Digitalt (via Teams)

Välkommen till Nestors Chefsmorgon som blir startskottet för vår satsning ”Förebygg fall 2022”!

Denna gång presenterar vi viktiga faktorer som är bra att ha koll på för att förebygga fall, exempelvis vikten av fysisk aktivitet, bra mat och läkemedel som kan öka fallrisken. Risken för fall ökar kraftigt med stigande ålder och är en stor utmaning för vården och omsorgen. Fallskador innebär enorma kostnader och för den äldre personen kan ett fall leda till ett stort lidande.

Som chef har du en viktig roll i att leda din arbetsgrupp för att förebygga och minska riskerna för fall. Det finns mycket ni tillsammans kan göra för att uppmärksamma detta och se till att den äldre känner sig trygg och inte skadar sig. För detta krävs bland annat grundläggande kunskaper och ökad förståelse för ett teambaserat arbetssätt. Du kommer att få samtala med chefskollegor utifrån dagens ämne och även lära känna oss på Nestor lite bättre!

Vi ser fram emot att träffa dig!

Karin Högstedt, projektledare, Nestor FoU-center/leg. fysioterapeut
Linda Nyholm, projektledare, Nestor FoU-center/leg. dietist
Milja Ranung, projektledare, Nestor FoU-center/leg. sjuksköterska
Helén Lieberman-Ram, projektledare & samordnare, Nestor FoU-center/leg. apotekare

Datum & tid: Tisdag den 22 februari, kl. 8.30-9.30

Plats: Digitalt (via Teams), anmälningslänk mailas en eller ett par dagar före träffen.

Chefsmorgon vänder sig till dig som är chef/ledare inom vård och omsorg i Nestors ägarorganisationer. Vi vill med dessa morgnar bidra med inspiration kring aktuella ämnen som rör äldreområdet och presentera projekt som pågår hos oss, som kan vara till nytta i din verksamhet.

Nestors ägarorganisationer: Kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Tyresö, Värmdö samt Region Stockholm.

Ladda ner översikt av vårens digitala fallföreläsningar >

Inbjudan