Chefsmorgon: Vad betyder vetenskap och beprövad erfarenhet (VBE) egentligen?

Tisdag den 5 april, kl. 8.15-9.30
Digitalt (via Teams)

Många pratar om att socialtjänsten måste bli mer kunskapsbaserad.  I den statliga utredningen om en ny socialtjänstlag (SOU 2020:47) används begrepp som ”vetenskap och beprövad erfarenhet”, ”evidensbaserad praktik” och ”kunskapsstyrning”.

Begreppen definieras och används på så olika sätt i olika sammanhang, och är därför inte så lätta att förstå. Under denna Chefsmorgon får du möjlighet att lära dig mer om VBE och vad det kan betyda för din verksamhet, dina medarbetare och för er gemensamma förståelse av begreppet.

Du kommer att få samtala med chefskollegor utifrån dagens ämne och även lära känna oss på Nestor lite bättre!

Datum och tid: Tisdag den 5 april, kl. 8.15-9.30

Plats: Digitalt (via Teams)

Anmälan, fylls i nedan.

Direkt efter att du har anmält dig får du ett bekräftelsemail. Om detta inte kommer, titta i din mail-skräpkorg, det kan hamna där. Sista utväg: kontakta oss på adm@nestorfou.se så kollar vi upp!

Har du frågor? Kontakta oss adm@nestorfou.se, tel. 08-7779916

Välkommen!

Emanuel Åhlfeldt, fil.dr., projektledare
Milja Ranung, projektledare
Helén Lieberman-Ram, samordnare

Chefsmorgon vänder sig till dig som är chef/ledare inom vård och omsorg i Nestors ägarorganisationer. Vi vill med dessa morgnar bidra med inspiration kring aktuella ämnen som rör äldreområdet och presentera projekt som pågår hos oss, som kan vara till nytta i din verksamhet.

Nestors ägarorganisationer: Kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Tyresö, Värmdö samt Region Stockholm.

Ladda ner översikt av vårens digitala evenemang på Nestor >