Om oss (demosida)

Vi driver och stöttar kvalitetsutveckling inom äldreomsorg och hälso- och sjukvård i södra Stockholm. Vi fungerar också som motor för att öka samverkan mellan kommun och landsting.

Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm och tio kommuner i södra Stockholmsregionen. Vi kallar dessa för våra ”ägarorganisationer” eftersom de äger och finansierar vår verksamhet.

Hur då? Vi arbetar för att skapa möjlighet för att olika typer av förbättrings- och utvecklingsarbeten ska slå rot i våra ägaorganisationer – och för att få in färsk kunskap i organisationerna. Det kan handla om att öka kunskap om specifika förbättringsområden som fallprevention, kost och läkemedel. Det kan också vara att baka in nya rutiner, arbetssätt, riktlinjer och direktiv i en verksamhet. Eller att utvärdera en verksamhet som utgångspunkt för förändring. Ibland kan det vara en kunskapsöversikt av ett speciellt område som ska förändras, exempelvis kommunalt anhörigstöd. Många fler exempel finns på hur vi arbetar med förändring i södra Stockholms vård och omsorgsorganisationer. Sök runt på vår webbplats!

Allt vårt arbete syftar till att ytterst förbättra för äldre vård- och omsorgstagare.

Vi är 11 medarbetare med bakgrund som apotekare, arbetsterapeut, dietist, etnolog, fysioterapeut, journalist, sociolog, socionom och specialistsjuksköterska. Några av oss är disputerade.
Våra ägarorganisationer är  Region  Stockholm och kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamns, Salem, Södertälje, Tyresö och Värmdö.

Verksamhet och planer

Ladda ner som pdf

Verksamhetsberättelse 2018 >
Verksamhetsplan 2019 >