21 september 2017

Därför bör du komma på FoU-café om våld i äldres nära relationer

På höstens FoU-café har vi bland annat bjudit in äldrelots Ewa Ahlström i Haninge kommun för att tala om våld och hot i äldres nära relationer. Hon svarar på tre frågor.

Våld och hot i äldres nära relationer är temat för hösten FoU-café den 19 oktober. Varför ska man ta sig hit? Den frågan och ytterligare två har gått till Ewa Ahlström som är äldrelots i Haninge kommun. Hon är en av de inbjudna föreläsarna.

Varför tycker du att man ska komma till det här FoU-caféet?

– Jag vet att det är nödvändigt att få mer kunskap i det här ämnet, för att ta bort sina egna skyddslappar kring ögonen och verkligen ges möjlighet att förstå vad våld i nära relationer kan göra med den äldre.


Vad kommer du att tala om?

– Jag kommer att berätta om hur vi i Haninge arbetar med dessa frågor, och hur vi byggt upp ett fungerande samarbete med externa samarbetspartner. Och kanske ge något exempel.

Träffar du själv äldre personer som upplever hot och våld i nära relationer?


–  Ja, nästan varje vecka kommer det in orosanmälningar, eller att utsatta personer hör av sig själva. Även när jag arbetade som undersköterska kom jag ofta i kontakt med denna problematik.

FoU-caféet anordnas av Nestor FoU-center och vänder sig medarbetare i Nestors ägarorganisationer och privata utförare som utför vård och omsorg inom ägarorganisationernas geografiska område.

Ägarorganisationer:
Kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Tyresö, Värmdö och Stockholms läns landsting

Läs inbjudan till FoU-caféet och anmäl dig här >