10 september 2020

Nestor laddar upp!

Under hösten följer Nestor med i strömmen av digitala aktiviteter, bland annat utbildningar på länk och webbinarium.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hösten har brakat loss och det här är på gång på Nestor för dig i södra Stockholm som arbetar i äldreomsorg och hälso- och sjukvård inriktad mot äldre personer.

Vi kommer att erbjuda utbildningsträffar om psykisk ohälsa, kost & nutrition, och riskanalys. Normalt genomförs träffarna på Nestor, men denna höst blir det på länk. Vi bjuder in via mail till chefer och ledare i våra ägarorganisationer och lägger ut inbjudningarna i webbkalendariet här intill, och flaggar på Facebook och Linkedin.

Och ja, fler aktiviteter med digitala förtecken blir det, och det är förstås med fokus på kompetenshöjning. Bland annat ett webbinarium, ett antal presentationer i power point-form på aktuella och angelägna vård- och omsorgsrelaterade teman, och nya poddavsnitt. Kommande podd handlar om att rigga för kunskap som håller på sikt.

I somras meddelade vi att nya projekt har startas upp på Nestor. Tre av dem är coronarelaterade. Läs mer om våra projekt >

Till sist ett tips på våra två rapporter som helt nyligen har publicerats. Dels en studie om hur kompetensen hos hälso- och sjukvårdspersonal på särskilt boende kommer till användning i verksamheten, läs rapporten > . Den andra rapporten utgår från erfarenheter av ett utvecklingsprojekt på en dagverksamhet där metoden tjänstedesign användes för att involvera dagverksamhetens gäster i projektet, läs rapporten >

Nestors ägarorganisationer är kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Tyresö, Värmdö samt Region Stockholm.