7 december 2021

Snart 2022 – följ med oss in på det nya året

Nya och redan påbörjade samarbeten, projekt och aktiviteter står för dörren och vi med dem.

Snart 2022 och vi på Nestor ser fram emot att sätta tänderna i nya projekt och aktiviteter för och tillsammans med er som arbetar inom vård och omsorg i södra Stockholmsområdet. Och även med er andra!

Vi kastar oss in i en ny etapp i ämnet hälsofrämjande hemtjänst. Samma sak gör vi kring temat hälso- och sjukvård på särskilt boende, där en andra delstudie har påbörjats och som kommer att bli en FoU-rapport. Under hösten släppte vi rapporter i båda ämnena. Och så stegar vi in på det åttonde (!) året med ”Mötesplatser för lokal samverkan” med lite ändrat upplägg än tidigare.

Det blir ett Nestorcafé i april som lyfter frågor kring äldre och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi hoppas på en riktig träff.

Föreläsningar kommer att erbjudas, bland annat om fallprevention. Och för dig som är chef eller arbetar med utveckling som vill lära mer om ”vetenskap och beprövad erfarenhet” (VBE), kommer att erbjudas möjlighet till detta. Så även i ämnet ”Individuell systematisk uppföljning”. Och: Våra digitala chefsfrukostar kommer att fortsätta. Våra utbildningar, seminarier och föreläsningar vänder sig till chefer och medarbetare i våra ägarorganisationer, där privata utförare med anknytning till dessa är inräknade.

Vi vill också nämna att vi ingår i ett forskningsprojekt med tre andra FoU:er i Stockholms län där nya samverkansmodeller för att förebygga ohälsa hos äldre kommer att skapas och utvärderas. Detta ska göras ihop med personal, chefer och beslutsfattare i kommun, region och civilsamhälle. Info om detta kommer inom kort här på webbplatsen.

Det här är en bråkdel av det vi kommer att arbeta med under nästa år, ta en titt på 2022-års verksamhetsplan som snart läggs ut på vår webbplats.

Väl mött 2022 hälsar vi elva snart tolv på Nestor!

Läs mer:
FoU-rapport om hälso- och sjukvård på särskilt boende >
FoU-rapport om hälsofrämjande hemtjänst >
FoU-gemensamma forskningsprojektet , nya samverkansmodeller >
Mötesplats för lokal samverkan >

Frågor? Kontakta oss på adm@nestorfou.se.

Nestors ägarorganisationer är kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Tyresö, Värmdö, och Region Stockholm